Samenwerkingsgemeente Alexanderpolder

Algemeen

Jeugdwerk in de SGA

Wij zijn blij met zoveel jongeren in onze gemeente! Wij waren (voor een behoorlijk deel) getuige van hun doop in de verbondenheid met God en met elkaar. In de kerkdiensten wil God verbonden zijn met ons en onze kinderen. Het gaat dan om God, jezelf en elkaar. Dat vraagt om een verwerking en vervolg! Ons jeugdwerk wil onze jongeren vormen tot volwassen volgelingen van Jezus die het fijn vinden om God te dienen en een naaste te zijn voor hun medemensen.

Daarnaast willen wij alle vorm van zorg geven aan wie hier niet in meekomt. Het gaat om het liefhebben van God met heel ons hart en met heel onze ziel (ons gevoel) en met heel ons verstand en het liefhebben van de ander als onszelf.

Wij geven deze visie vorm door middel van drie onderdelen van ons jeugdwerk:
Catechisatie: leren en geloven (God, elkaar en jezelf),
Clubs: leven en geloven (elkaar, jezelf en God),
Pastoraat: luisteren en geloven (jezelf, God en elkaar).

Clubs

De clubs zijn er om onze jongeren samen te brengen, om ze samen goede momenten te laten beleven, om samen te leren geloven. De clubs zijn samengesteld per leeftijdsgroep. Elke club staat open voor vrienden en vriendinnen van onze kinderen die mee zouden willen komen. Een kamp is hiervoor ook een uitstekende gelegenheid!

Jongerenpastoraat

Graag willen wij als gemeente een luisterend oor bieden aan jongeren. Op dit moment gebeurt dit via de clubs en Jongeren Pastoraal Assistenten. Je kunt zelf ook altijd contact opnemen met onze jeugdwerker via niels [at] desga.nl

Chris


Chris, wat er ook is!

Heb je een vraag, probleem of heb je gewoon zin om ff met iemand te kletsen? Dan kun je contact opnemen met Chris. Je kunt met Chris chatten of een berichtje sturen via Chris Connect. Bij Chris Connect maak je eerst anoniem een profiel aan (door dit profiel is je mailadres voor ons niet zichtbaar) en onderaan kun je je vraag neerzetten. We kijken dan welke e-coach jou het beste kan helpen. Als je e-coach gereageerd heeft ontvang je een e-mail met een linkje om de reactie te lezen.

Contact met Chris is helemaal anoniem. Jaarlijks ‘ontmoeten’ we vele duizenden kinderen en tieners, dus je bent echt niet de enige! Klik hiernaast op de optie van jouw keuze (hierbij is mail hetzelfde als Chris Connect wat we hierboven beschrijven) voor meer informatie of om direct te beginnen met chatten.

Op deze site tref je, naast informatie over Chris, een heleboel interessante info aan. Bijvoorbeeld over alcohol, blowen en seks. Maar ook over geloven. Tot slot lees je op deze site hoe jij Chris kunt helpen.  

t/m groep 7 basisschool

Stappertjes

Tijdens de ochtenddienst is er een oppasdienst (crèche) voor de kleine kinderen in één van de zalen van de Verrijzeniskerk. Voor de kinderen vanaf 2½ jaar wordt er, gedurende de crèche, peuterbijbelklas gehouden.
 

Spoorzoekers

Spoorzoekers
Tijdens de ochtenddienst (behalve bij bijzondere diensten) hebben de kinderen van groep 1-6 van de basisschool, na het kinderlied, een eigen programma. Daar zingen ze samen, horen een verhaal uit de bijbel en verwerken dit met elkaar. Dit gebeurt in drie groepen:
- de kinderen van basisschoolgroep 1-2,
- groep 3-4 en
- groep 5-6.
Na afloop van de dienst kunnen de kinderen in de zalen achter de hal worden opgehaald.
spelletjes doenluisterwijzer beschikbaar. Deze is bedoeld voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 van het voortgezet onderwijs. Het doel is om de kinderen die van de Spoorzoekers af zijn te helpen bij het luisteren naar de preek.
 

Kivaeva

Kivaeva betekent Kinderen van één Vader en is de coolste club van Rotterdam en omstreken!! Alle kids van de groepen 5, 6 en 7 van de basisschool zijn van harte welkom.
De club is er twee keer per maand: één keer een activiteit en één keer een onderwerp tijdens de avonddienst.
De activiteiten variëren van knutselen tot schaatsen en van een gezellige sinterklaasavond tot spelletjes doen. En natuurlijk sluiten we elk seizoen af met een supergaaf kamp.
Kijk op de Kivaeva pagina's!