Samenwerkingsgemeente Alexanderpolder

Kennismaken

Er zijn allerlei manieren om met de SGA kennis te maken. Ten eerste kun je rondkijken op deze website en zo een indruk krijgen van wie wij zijn, wat wij geloven en wat wij doen. Als je meer wilt, volgen hieronder een aantal mogelijkheden.

Kerkdiensten

upload/Afbeeldingen/2008/Pasen/Pasen2008-6.jpgElke zondag komen we bij elkaar in een kerkdienst. Samen zingen we liederen over en voor God, samen lezen we uit de bijbel, samen luisteren we naar wat God via de spreker (we noemen dat een voorganger) tot ons te zeggen heeft en samen bidden we tot God. Iedereen is welkom bij onze kerkdiensten; daar hoef je geen lid voor te zijn, je kan gewoon luisteren of meedoen. Er is een aparte pagina die meer informatie geeft over onze kerkdiensten. Je vindt daar ook wanneer er diensten worden gehouden: kerkdiensten.

upload/Afbeeldingen/kringen/kring-header.jpg

Kringen

Een flink aantal leden van de SGA komt regelmatig - meestal eens in de 2 a 3 weken - bij elkaar in een kring. Een kring bestaat uit zo'n 10 mensen en wordt geleid door een kringleider. In een kring leren we elkaar beter kennen en delen elkaars leven. De meeste kringen komen bij elkaar op een doordeweekse avond. Kringen zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Meer informatie is te krijgen door een e-mail te sturen.

Geloofsonderwijs

We vinden het belangrijk dat onze kinderen leren om te geloven. Dat leren ze thuis en voor een deel op school. Maar zeker ook tijdens ons geloofsonderwijs, de catechisaties. Jongeren krijgen hier met leeftijdsgenoten onderwijs in vragen als: Wat is geloof? Wie is God? Hoe kan ik persoonlijk God leren kennen? Hoe lees en begrijp ik de bijbel? Hoe leer ik bidden. Dus, aandacht voor God, elkaar en jezelf! Meer informatie op de jeugd-pagina.

upload/Afbeeldingen/Algemeen/thewayinn.jpgJeugdclubs

De jeugdclubs zijn er om onze jongeren samen te brengen, om ze samen goede momenten te laten beleven, om samen te leren geloven. De clubs zijn samengesteld per leeftijdsgroep. Elke club staat open voor vrienden en vriendinnen van onze kinderen die mee zouden willen komen. Een kamp is hiervoor ook een uitstekende gelegenheid! Meer informatie op de jeugd pagina.

Cursussen

upload/Afbeeldingen/Alphacursus/logo_transparante achtergrond.pngDoor de SGA worden een aantal cursussen georganiseerd en gegeven. Deze hebben vooral te maken met geloven en met relaties. Er is een cursus over de basis van het christelijk geloof; de alpha cursus. Er worden individuele cursussen gegeven aan stellen die van plan zijn om te gaan trouwen; de huwelijksvoorbereidings cursus. Deze cursussen zijn toegankelijk voor leden en niet-leden. Verder is er een cursus voor de versterking van je huwelijk; de marriage course. Hiernaast vind je per cursus specifieke informatie.

Een bijzondere cursus is de belijdenis cursus. Deze is bedoeld voor mensen die helemaal gaan voor hun geloof in God en dit willen zeggen in een kerkdienst. Ze zeggen het offer van Jezus  voor hun leven te accepteren en Jezus te volgen door in woord en daad Zijn leerling te worden. Voor meer informatie over deze cursus kun je contact opnemen met onze voorganger, dominee Bas van Zuijlekom: e-mail.